top of page
  • Writer's pictureTedy Rafailova

3 книги от издателствата „Ибис” и „Лютиче”, които да потърсим на Коледен панаир на книгата 2021



Издателство „Ибис” е задължителна спирка при всяка моя обиколка на книжен панаир. Винаги съм щастлива да видя усмихнатия екип и да поговоря с тях за любимите си книги.


До книгите на издателството ще откриете и първото бижу на магьосницата Преслава и издателството й „Лютиче” – „Любов, захар и магия” от Ана Мериано.


„Любов, захар и магия” е стопляща душата книга за магията на приятелството и семейството. Получих я като специален подарък и е една от онези книги, които най-често препоръчвам за подарък на дете.


Малката ни героиня Лио се сблъсква с проблемите на много млади момичета – не се чувства красива като по-големите си сестри, далеч не е така грациозна като тях, сякаш често казва неправилните неща. Чувства се изолирана, особено щом сестрите й помагат в семейната пекарна около годишния фестивал, а тя – не. Но скоро разбира причината. Майка й, леля й, по-големите й сестри са brujas – вещици от мексиканско потекло. На Лио също й предстои да открие своята магия, а пътешествието си струва!


“Любов, захар и магия” е забавна, но и поучителна книга. Истинско удоволствие за четене от малки и големи!


Ако някога ме срещнете и заговорите около щанд на издателство Ибис, то със сигурност ще се опитам да ви убедя да си купите “Верити” от Колийн Хувър.


Този психологически трилър е една от онези книги, които ще затворите объркани и без ясна представа за финалното развитие на сюжета. Именно в това е магията й! Много подобно на “Стените около нас” от Нова Рен Сума, “Верити” не поднася истината ясна и проста, оставя ни с въпроси и съмнения, а това за мен е най-голямото й достойнство!


Прохождащата писателка Лоуен Ашли получава възможност да продължи една от най-известните трилър поредици срещу значителна комисионна. Задачата не е лека, защото авторката им Верити Корфорд е преживяла тежка травма, а Лоуен няма опит в писането в жанра. Проучването за поредицата я отвеждат в дома на семейство Корфорд. Нещо не е наред в имението и тя го усеща. Призраци дебнат в тъмните ъгли на огромната къща, а историите, които дневника на Верити разкриват пред Лоуен, я разкъсват между желанието да остане и желанието да се спаси.


Като читатели често намираме антагонистичната перспектива за интересна, защото ни позволява да изследваме най-тъмните кътчета на човешкото съзнание, запазвайки собствената си претенция за непорочност. Това е и перспектива, която рядко срещаме, което прави книгата още по-вълнуваща.


“К-поп. Поверително” от Стивън Ли е друго заглавие, което препоръчвам да не подминавате. Всички отдадени фенове на корейската поп музика познават добре системата за подготовка на бъдещите идоли и са чували истории за съперничество и любов.


“К-поп. Поверително” е именно такава история, написана с много хумор и препратки към популярни к-поп групи и тенденции. Историята следва позната на к-поп феновете арка – случайно открито талантливо момиче, което успява да се пребори, за да реализира мечтите си. Но истинската стойност на книгата е във вниманието към детайлите в езика и културата на к-поп, което са проявили и Стивън Ли като автор, но и издателство “Ибис”. Едно истински освежаващо четиво, което може да бъде само част от вашата колекция с романи на к-поп тематика или първата ви среща с този свят.



37 views0 comments
bottom of page